Sztracsatella szelet Edit konyhájából
Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük(6-8 perc gépi habverővel), hozzáadjuk az étolajat, majd végül fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A pudingporokat a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre felfőzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint langyos vízben feloldjuk.
A kihűlt pudingos krémbe keverjük a narancs reszelt héját és levét. Jól kihabosítjuk,majd hozzá keverjük a zselatint.
A felvert tejszínt gyengéden a krémbe keverjük. Végül belereszeljük a sport szeletet és elkeverjük.
A kihűlt piskótát egy tálcára helyezzük, rásimítjuk a krémet, és a tetejét megszórjuk csokoládéforgáccsal.
Hűtőbe tesszük, jól lehűtjük, majd szeletelve kínáljuk.
Nagyon finom süti.
Jó étvágyat kívánok hozzá! Szeretettel ajánlom.