Sztrapacska juhtúróval, hagymás pörkölttel
Hozzávalók:A Sztrapacskához:
A pörkölthöz:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük.
Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a vizet, és összekeverjük. Inkább kemény tésztát kell kapnunk, mert mikor kifőzzük, akkor szétfő a forró vízben. Ha lágy, még tegyünk hozzá lisztet.
Bő, forró vízben, nagy lyukú nokedliszaggatón kiszaggatjuk, majd leszűrjük, hideg vízben átöblítjük, és öntünk rá egy kevés olajat.
A hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk. A szalonnát is apró kockára vágjuk, lassú tűzön, kevés olajon üvegesre sütjük.
Ha kész, teszünk rá pirospaprikát, a doboz tejfölt, és jó alaposan összeforraljuk.
A végén egy kevés sóval ízesítjük.
Tálaláskor juhtúróval kínáljuk.
Tipp:
Így elkészítve isteni finom