Szűzpecsenye korongok leveles tésztával és birsalmamártással
Hozzávalók:
Birsalmamártás hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A szűzpecsenyét ujjnyi vastagra felszeletelni, majd tenyérrel kicsit lenyomkodni. Ezután sózni, megszórni őrölt fehér borssal, majd ízlés szerint megkenni a mustárral. Kb. 20 percet állni hagyni, hogy az ízek jól átjárják.
Ezután egy serpenyőbe pici olívaolajat önteni, majd belehelyezni a hússzeleteket, és mindkét oldalukat 2-3 perc alatt elősütni.
Az előnyújtott leveles tésztából pogácsaszaggatóval nagyobb korongokat szaggatni, majd sütőpapírral kibélelt tepsire egymástól kicsit távolabb helyezni őket.
Ezután minden tészta közepére kis halom reszelt sajtot tenni, majd ráhelyezni egy elősütött húsérmét.
Végül a hús tetejére szintén reszelt sajtot szórni.
Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt szép pirosra sütni.
A birsalmát megpucolni, majd a magházat eltávolítani, és kisebb darabokra felvágni.
Egy edénybe tenni, majd felönteni annyi fehérborral, hogy jól ellepje. Ízlés szerint cukorral, és vaníliás cukorral ízesíteni, majd szegfűszeggel, és fahéjjal fűszerezni. Ezután puhára főzni.
Amikor már teljesen megpuhult a birs, botmixerrel pépesíteni.
A tejszínt simára keverni a vaníliás pudingporral, majd állandó keverés mellett a birsalmapéphez keverni. Pár percig kevergetve besűríteni, majd a tűzről levéve langyosra hűteni.
A Hulalát (v. tejszínt) kemény habbá verni, majd apránként, óvatosan, kézi habverővel a mártáshoz keverni.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a leveles tésztás-szűzpecsenyés korongokat tányérra helyezni, majd mellékanalazni a habos birsalmamártást.