Szűzpecsenye leveles tésztában
Hozzávalók:
Leveles tészta:
|
|
Elkészítés:
A szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük fűszerkeverékkel és meglocsoljuk kevés olajjal. Fóliába csomagoljuk, és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap felforrósított serpenyőben mindkét oldalát átpirítjuk és félretesszük. A hagymát és a gombát apróra vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. Ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 2 részre osztjuk, és az egyiket folpackba csomagolva eltesszük a mélyhűtőbe./más alkalommal fel lehet használni./ A másikat lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk kicsivel hosszabbra mint a szűzpecsenye és kétszer olyan szélesre.(így szépen bele tudjuk majd csomagolni)
A párolt gombát rákenjük a tésztára, majd a közepére helyezzük a szűzpecsenyét. A tésztát mindkét oldalán ráhajtjuk, majd átfordítjuk, hogy a hajtások alulra kerüljenek.
A tojást felverjük és alaposan bekenjük vele a tészta tetejét. Kicsit hagyjuk száradni, majd még egyszer átkenjük a tojással. A tésztarudat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30-35 percig sütjük. A sütőből kivéve kb. 15 perc után szeletelhető.