Tangó szelet
Hozzávalók:Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd morzsoljuk össze a margarinnal. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a kakaót, majd adjuk hozzá a tojást és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen. Ha szükséges, akkor apránként adjunk hozzá még tejfölt.
Ezután felezzük el a tésztát, majd nyújtsd ki tepsiméretűre. Egy tepsi hátlapján süssük meg a lapokat.180 fokon 10-12 perc alatt. A sütőből kivéve tegyük a lapot rácsra, és hűtsük ki egészen.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel. A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd amikor már majdnem forr, öntsük hozzá a pudingos keveréket. Ezután állandó keverés mellett, pár perc alatt főzzük sűrűre. Ha kész, hűtsük ki egészen.
A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot.
Az egyik tésztalapot a tepsi aljába tesszük, majd rákanalazzuk a krém 2/3 részét.
Egyenletesen simítsuk el, és helyezzük rá a másik lapot, majd tenyérrel egy kicsit nyomkodjuk le.
Ezután kanalazzuk rá a megmaradt krémet, majd szintén egyenletesen simítsuk el.
A krém tetejére ízlés szerint helyezzünk piskótatallérokat, majd díszítsük olvasztott csokoládéval.