Tanyasi marha gulyás
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst megmossuk és felkockázzuk. Előkészítjük a zöldségeket, felkockázzuk a füstölt szalonnát. Az egyik darab krumplit apróra vágjuk és külön tesszük, mert ezzel sűrítjük majd be a levest. A szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Mikor szép mogyoró színűre sült, hozzáadjuk a húst.
Addig pároljuk, sütjük a húst, amíg teljesen a zsírjára sül. Ekkor hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd a lecsót.
Kis ideig együtt sütjük, majd felöntjük vízzel és hozzáadjuk az apróra vágott krumplit és a babérlevelet. A hús főzési ideje alatt a krumpli szétfől.
Mikor már félig puha a hús, hozzáadjuk a zöldségeket, a nagyobb darabokra vágott krumplit, ha szükséges utána ízesítünk és készre főzzük.