Főoldal / Sertés ételek / Tarhonyás hús

Tarhonyás hús

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tarhonyás hús

tarhonyáshús 2

Hozzávalók:

  • 40dkg sertéshús (pl:comb)
  • 2fej vöröshagyma
  • 1 db nagyobb tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • kis darab parasztkolbász (akár enyhén csípős aki szereti)
  • só,bors,pirospaprika
  • 2 evőkanál olaj

Tarhonyához:

  • 4dl tarhonya
  • 6dl víz
  • 3 evőkanál olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A húst, kockákra vágjuk.
Egy lábosban 2evőkanál olajon megpirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát.
Hozzáadjuk a húst,sózzuk,borsozzuk kicsit lepirítjuk és pirospaprikával ízesítjük.
A paradicsomot és a paprikát felaprítjuk, és a húshoz adjuk,fedővel lefedve addig főzzük,míg a hús megpuhul.

Egy serpenyőben kevés olajon enyhén megpirítjuk a karikákra vágott kolbászt,és hozzáadjuk a megpuhult húshoz,majd pár perc alatt összefőzzük.

Elkészítjük a köretet:
egy lábosban 3evőkanál olajon megpirítjuk a tarhonyát,ha már egyenletesen aranybarna felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, sózzuk,majd meg-meg kevergetve addig főzzük,míg megpuhul.

(én nem szoktam rá önteni egyszerre a 6dl vizet, inkább pótolom mikor felszívta, mert ha túl sokra sikerül a víz,mázgás lesz a tarhonya)

Össze is keverhetjük a tarhonyát “pörkölttel”,de külön tálalva mutatósabb.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére