Tarhonyás hús
Hozzávalók:
Tarhonyához:
|
|
Elkészítés:
A húst, kockákra vágjuk.
Egy lábosban 2evőkanál olajon megpirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát.
Hozzáadjuk a húst,sózzuk,borsozzuk kicsit lepirítjuk és pirospaprikával ízesítjük.
A paradicsomot és a paprikát felaprítjuk, és a húshoz adjuk,fedővel lefedve addig főzzük,míg a hús megpuhul.
Egy serpenyőben kevés olajon enyhén megpirítjuk a karikákra vágott kolbászt,és hozzáadjuk a megpuhult húshoz,majd pár perc alatt összefőzzük.
Elkészítjük a köretet:
egy lábosban 3evőkanál olajon megpirítjuk a tarhonyát,ha már egyenletesen aranybarna felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, sózzuk,majd meg-meg kevergetve addig főzzük,míg megpuhul.
(én nem szoktam rá önteni egyszerre a 6dl vizet, inkább pótolom mikor felszívta, mert ha túl sokra sikerül a víz,mázgás lesz a tarhonya)
Össze is keverhetjük a tarhonyát “pörkölttel”,de külön tálalva mutatósabb.