Főoldal / Egytálételek / Tarhonyás hús Gasztropajti konyhájából

Tarhonyás hús Gasztropajti konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tarhonyás hús Gasztropajti konyhájából

Tarhonyás hús Gasztropajti konyhájából

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg sertés lapocka
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 dl bor
  • bors
  • kevés köménymag
  • 25 dkg reszelt tarhonya
  • zsír
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A feldarabolt szalonnát zsírjára pirítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát, és a szétnyomott fokhagymát. Hozzáadjuk a köményt is, és kicsit pirítjuk, hogy kipattogjanak a magok. Hozzáadjuk a felkockázott húst , és fehéredésig pirítjuk.

Felöntjük a borral, és  hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot is. (a paradicsom héja nem fő meg, így viszont eloszlik a pörköltben) Annyi vizet öntünk hozzá hogy ellepje, és a felszelt zöldpaprikát is beletesszük. Megsózzuk, borsozzuk, megpaprikázzuk, és fedő alatt főzzük.

Külön edényben kevés zsíron enyhén megpirítjuk a tarhonyát, és amikor a hús majdnem megpuhult a félkész pörkölthöz adjuk. Fedő alatt, időnként óvatosan megkavarva készre főzzük.

Kovászos, vagy csemege uborkát, esetleg csalamádét kínálunk hozzá.

Mentés

Mentés

Mentés

Tarhonyás hús Gasztropajti konyhájából 5.00/5 (2 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére