Tarhonyás hús Gasztropajti konyhájából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A feldarabolt szalonnát zsírjára pirítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát, és a szétnyomott fokhagymát. Hozzáadjuk a köményt is, és kicsit pirítjuk, hogy kipattogjanak a magok. Hozzáadjuk a felkockázott húst , és fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük a borral, és hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot is. (a paradicsom héja nem fő meg, így viszont eloszlik a pörköltben) Annyi vizet öntünk hozzá hogy ellepje, és a felszelt zöldpaprikát is beletesszük. Megsózzuk, borsozzuk, megpaprikázzuk, és fedő alatt főzzük.
Külön edényben kevés zsíron enyhén megpirítjuk a tarhonyát, és amikor a hús majdnem megpuhult a félkész pörkölthöz adjuk. Fedő alatt, időnként óvatosan megkavarva készre főzzük.
Kovászos, vagy csemege uborkát, esetleg csalamádét kínálunk hozzá.