Tarhonyás hús Marcsi konyhájából
Hozzávalók:
A pörkölthöz:
|
|
Elkészítés:
A nagyobb fej hagymát kockára felvágjuk és az olajban üvegesre pároljuk.
A húst kis kockákra felvágjuk. Amikor a hagyma már üveges hozzáadjuk a pirospaprikát és a felkockázott húst. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük kevés vízzel. Letakarjuk, és addig főzzük amíg a hús megpuhul. (szükség szerint pótoljuk a vizet alatta)
A kis fej vöröshagymát amit lereszeljük, és két kanál olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a tarhonya tésztát, megsózzuk, és halvány barnára pirítjuk. Felengedjük kb 3 deci vízzel, letakarjuk fedővel és sütőbe tesszük.
Amikor a tarhonya már megpuhult, és a pörkölt is készen van a kettőt összekeverjük. El is készült.
Én apróra vágott savanyú uborkát és kaliforniai paprikát is tettem bele. Finom és kiadós egytálétel.