Főoldal / Sertés ételek / Tarjával-tojással töltött fasírt tekercs

Tarjával-tojással töltött fasírt tekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tarjával-tojással töltött fasírt tekercs

Tarjával-tojással töltött fasírt tekercs

Hozzávalók:

A fasírthoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 4 ek. zsemlemorzsa
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tojás
  • kiskanál só
  • őrölt bors

A töltelékhez:

  • 10 dkg szeletelt füstölt-főtt tarja
  • 10 dkg füstölt szeletelt sajt
  • 3 db főtt tojás
  • kaliforniai paprika

A lekenéshez:

  • 1 tojás
  • A sütéshez:
  • kevés olaj (kb 1/2 dl)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A fasírt hozzávalóit egy tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk. Egy folpack-fóliát leterítünk az asztalra, és vékonyan elterítjük rajta a fasírt masszát.

A húsra tesszük a szeletelt sajtokat, majd befedjük a szeletelt tarjával. Ráreszeljük a főzött kemény tojásokat és megszórjuk a kis kockára vágott piros paprikával.
Az egészet óvatosan, a fólia segítségével feltekerjük. A két végét jól összenyomkodjuk.

A tekercset  tepsibe tesszük, és egy kicsi olajat öntünk alá.
A tetejét tojással megkenjük, majd fóliával lefedve 190fokon 50-60 percig sütjük.

Kihűlve szeleteljük, és tetszés szerinti körettel kínáljuk.

Tarjával-tojással töltött fasírt tekercs 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére