Főoldal / Levesek / Tarkabab leves sajtgaluskával

Tarkabab leves sajtgaluskával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tarkabab leves sajtgaluskával

Tarkabab leves sajtgaluskával

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 30 dkg tarkabab
  • 1 db tömlős sajt natúr
  • 1 tojás
  • 4 ek liszt
  • olaj
  • bors, só, pirospaprika
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tarkababot előző este be kell áztatni hideg vízbe.
A sárgarépát, petrezselymet megpucoljuk, lábasba tesszük, felöntjük hideg vízzel, hozzáadjuk a babot, sót, borsot, és készre főzzük.

Rántást készítünk, 1 kanál lisztet kevés olajjal világosbarnára pirítunk, felöntjük fél pohár hideg vízzel, és a leveshez adjuk.

A galuskához kinyomjuk a tömlős sajtot, hozzáadjuk a 3 kanál lisztet, 1 tojást, kevés vizet, és alaposan elkeverjük.
Nokedliszaggatón a leveshez adjuk, ha feljön a leves tetejére a galuska, kész is.
Lehet tálalni.

Tipp / megjegyzés:
Szezonális babbal is készíthető

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére