Főoldal / Levesek / Tárkonyos húsgombócleves

Tárkonyos húsgombócleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tárkonyos húsgombócleves

Tárkonyos húsgombócleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • kis dobozos tejföl
  • kis ek  tárkony
  • bors
  • kk  tárkonyecet
  • kicsi pirospaprika
  • 2 tojás
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 tejben áztatott kinyomkodott kenyér
  • 1 vöröshagyma
  • 3 ek liszt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A darált húsba teszünk 1 tojást, apróra vágott fokhagymát, hagymát, borsot, ételízesítőt, jól összedolgozzuk, félretesszük.
A zöldségeket megpucoljuk, kockára vágjuk, és kevés olajon megpároljuk, felöntjük vízzel. A tárkonyt, borsot, sót hozzáadjuk, és készre főzzük.
Majd a húsmasszából gombócokat formálunk, hozzáadjuk a leveshez.

1 tojásból, lisztből, kevés vízzel és sóval tésztát gyúrunk, és nagyokat szaggatunk belőle, és a levesbe tesszük.
A tejfölt kevés liszttel elkeverjük, a leveshez adjuk.
Még vagy 3 percig főzzük, és kész.

A végén az 1 kanál tárkonyecetet hozzáadjuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére