Tárkonyos sertésraguleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, egy fazékban, kevés olajon megpároljuk.
A zöldségeket megpucoljuk, felkarikázzuk, és a hagymára dobjuk, kevergetjük, közben sózzuk, borsozzuk, majd a kockára vágott húst is hozzáadjuk. Amikor a hús kifehéredik, adjuk hozzá a szeletelt gombát és a borsót.
Ezután felöntjük vízzel, és felforraljuk. A húsleveskockát belemorzsoljuk, majd a friss tárkonyt, majoránnát és babért is. Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús megpuhul.
A tejfölt, a tejszínt, a mustárt, a citromlevet, és a lisztet összekeverjük. Behabarjuk a levest vele úgy, hogy a főzőléből kiveszünk, és a tejfölös keverékhez adjuk. Csomómentesre kikeverjük egy habverővel, és a leveshez adjuk apránként, folyamatos kevergetés mellett.
Összeforraljuk a levest a habarással, és azon mód, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!