Főoldal / Birka / Marha / Tatár bifsztek

Tatár bifsztek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tatár bifsztek

Tatár bifsztek

Hozzávalók:

  • 2 kg marha comb, nyak (eredeti,drágább verzió: bélszín)
  • 4 evőkanál mustár (dijoni csípős, vagy más csípős)
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 3 evőkanál só (ízlés szerint)
  • 1 púpozott teáskanál frissen őrölt bors
  • 3 púpos evőkanál ketchup
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál worchester szósz (vagy szardínia olaj , szója szósz)
  • 1 teáskanál csípős őrölt paprika
  • 1-2 dl étolaj (olíva olaj)
  • 1 tojás/fő
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 4000-5000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 10 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Megsózzuk a finomra darált húst.
Hozzátesszük a mustárt, a ketchupot, az őrölt paprikát, a lereszelt vöröshagymát és legalább tíz percig keverjük, hogy minden alkotóelem tökéletesen elvegyüljön.
Elsimítjuk a tetejét és jó minőségű étolajat (olíva) öntünk rá, hogy elzárjuk a húst az oxigéntől.

Hideg helyen egy éjszakát pihentetjük, ez alatt az ízek összeérnek.
Kisebb adagokban le is fagyaszthatjuk.

A fogyasztása a következő: Fokhagymával bedörzsöljük a pirítós kenyér egyik oldalát, (a legfinomabb, a házilag pirított barna kenyér) vékonyan megvajazzuk és 1 cm vastagon tatárt kenünk rá, amit előzőleg a friss tojással elkeverünk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére