Tavaszi tekercsek rétestésztából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkecombokat megfőzzük majd kicsontozzuk és felcsíkozzuk.
Ezután a következő sorrendben kezdjük el dinsztelni a hozzávalókat: Kevés olajon először a hagymát, majd a fokhagymát, kicsit később a zöldborsót, és a zöldbabot, a csilit, végül a paprikákat párolunk. Sózzuk, borsozzuk, ráütjük a tojásokat, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkét, és rövid ideig fedő alatta hagyjuk összeérni az ízeket. A töltelék ezzel el is készült.
Nedves konyharuhára terítünk egy réteslapot, egyik felét megkenjük olajjal, majd a másik felét ráhajtjuk. Erre teszünk egy bő kanálnyi tölteléket, a felső negyed közepére, majd az összehajtott dupla rétegű tésztát felhajtjuk rá. A szemben lévő oldallal is ugyanígy járunk el.
A tészta kimaradt részét újra megkenjük olajjal, majd feltekerjük. Így takaros tekercseket kapunk, amiknek a tetejét szintén megkenünk kevés olajjal.
Így készítjük el az összes tekercset.
A kész tekercseket serpenyőben, közepesen forró olajban oldalanként rövid ideig sütjük. Addig, míg a tésztakéreg aranybarnára sül.
Kívül ropogós tésztakéreg, belül a finom töltelék.