Főoldal / Szárnyas Ételek / Tavaszi tekercsek rétestésztából

Tavaszi tekercsek rétestésztából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tavaszi tekercsek rétestésztából

Tavaszi tekercsek rétestésztából

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap (12 levél)
  • 2 db csirke felső comb
  • 1 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 marék fagyasztott zöldbab
  • 1 marék zöldborsó
  • 1/2 színes paprika színenként
  • (piros, sárga, zöld)
  • 2 tojás
  • 1 db csili paprika (elhagyható)
  • frissen őrölt bors
  • 5 kanál olaj (a kenéshez, és a sütéshez)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkecombokat megfőzzük majd kicsontozzuk és felcsíkozzuk.

Ezután a következő sorrendben kezdjük el dinsztelni a hozzávalókat: Kevés olajon először a hagymát, majd a fokhagymát, kicsit később a zöldborsót, és a zöldbabot, a csilit, végül a paprikákat párolunk. Sózzuk, borsozzuk, ráütjük a tojásokat, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkét, és rövid ideig fedő alatta hagyjuk összeérni az ízeket. A töltelék ezzel el is készült.

Nedves konyharuhára terítünk egy réteslapot, egyik felét megkenjük olajjal, majd a másik felét ráhajtjuk. Erre teszünk egy bő kanálnyi tölteléket, a felső negyed közepére, majd az összehajtott dupla rétegű tésztát felhajtjuk rá. A szemben lévő oldallal is ugyanígy  járunk el.
A tészta kimaradt részét újra megkenjük olajjal, majd feltekerjük. Így takaros tekercseket kapunk, amiknek a tetejét szintén megkenünk kevés olajjal.

Így készítjük el az összes tekercset.

A kész tekercseket serpenyőben, közepesen forró olajban oldalanként rövid ideig sütjük. Addig, míg a tésztakéreg aranybarnára sül.

Kívül ropogós tésztakéreg, belül a finom töltelék.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére