Elmentem!Tavaszi zöldségleves
Hozzávalók:
- 3 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér (fehérrépa)
- 1/2 db zeller
- 1 db karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg borsó (mirelit)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld (friss, aprított)
- ételízesítő (házi vegeta)
- só
- 3 evőkanál olaj
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
igen |
Költség: |
0-500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Glutén mentes: |
igen |
Nehézség: |
Normál |
Laktóz mentes: |
igen |
|
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a zöldségeket.
Karikázzuk fel a sárgarépát és a gyökeret, daraboljuk fel a zellert és a karalábét.
Nyomjuk össze a fokhagymát,és vöröshagymát vágjuk nagyobb kockákra.
Forrósítsuk fel az olajat egy nagyobb lábosban és dobáljuk bele a feldarabolt zöldségeket és hagymákat.
Pároljuk lassú tűzön
Amikor a zöldség puhulni kezd, öntsük fel vízzel, ízesítsük ételízesítővel és sóval.
Ha megpuhultak a zöldségek adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet,és húzzuk le a tűzről.
Marcsi (681 Recept)Üdvözöllek kedves látogató.
Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója.
Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.