Főoldal / Levesek / Tavaszi zöldségleves csabai lángolt kolbásszal

Tavaszi zöldségleves csabai lángolt kolbásszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tavaszi zöldségleves csabai lángolt kolbásszal

Tavaszi zöldségleves csabai lángolt kolbásszal

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa (petrezselyem-
  • gyökér)
  • 1/2 karalábé zöldjével
  • 1/4 zeller
  • 1 db nagy krumpli
  • 2 db paprika
  • 1 db piros paprika
  • 1 db hegyes zöld paprika
  • 2 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 póré hagyma
  • 15 levél medvehagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 20 szál petrezselyem
  • 3 ek napraforgó olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • 2 ek liszt
  • 15 dkg csabai lángolt kolbász
  • 2 l víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítom. A répát, a póréhagymát és a paprikákat felkarikázom. A karalábét, krumplit és a zellert kockára vágom. A paradicsomot nyolcba vágom. A medvehagymát és a petrezselymet apróra felvágom. A kolbászt karikákra szeletelem.

Egy fazékban az olajon a hagymákat megdinsztelem, majd ráteszem a felaprított zöldségeket. Együtt dinsztelem őket, szórok rá lisztet, és feleresztem vízzel. Hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, majd belemorzsolom a leveskockát és ízlés szerint fűszerezem.

Amikor már puhára főttek a zöldségek, beleteszem a kolbászt, a medvehagymát, a karalábé leveleket és a petrezselymet. Pár perc alatt összeforralom.

Forrón tálalom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére