Tavaszi zöldségleves csabai lángolt kolbásszal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítom. A répát, a póréhagymát és a paprikákat felkarikázom. A karalábét, krumplit és a zellert kockára vágom. A paradicsomot nyolcba vágom. A medvehagymát és a petrezselymet apróra felvágom. A kolbászt karikákra szeletelem.
Egy fazékban az olajon a hagymákat megdinsztelem, majd ráteszem a felaprított zöldségeket. Együtt dinsztelem őket, szórok rá lisztet, és feleresztem vízzel. Hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, majd belemorzsolom a leveskockát és ízlés szerint fűszerezem.
Amikor már puhára főttek a zöldségek, beleteszem a kolbászt, a medvehagymát, a karalábé leveleket és a petrezselymet. Pár perc alatt összeforralom.
Forrón tálalom.