Főoldal / Desszertek / Tejberizs tejszínhabbal, gyümölccsel

Tejberizs tejszínhabbal, gyümölccsel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejberizs tejszínhabbal, gyümölccsel

Tejberizs tejszínhabbal, gyümölccsel

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 20 dkg rizs
  • 5 dkg margarin
  • ízlés szerint édesítő
  • 2 dl tejszín
  • gyümölcs tetszés szerint
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejben puhára főzzük a rizst, ha szükségesnek látjuk a tejet pótoljuk. A langyos tejberizsbe belekeverjük az édesítőt, és a margarint, belekeverjük a megtisztított, és felkockázott gyümölcsöket is. Így hagyjuk kihűlni.

A tejszínt kemény habbá felverjük.

A tálkákba adagolt gyümölcsös rizs tetejére kanalazzuk a tejszínt és gyümölccsel díszítve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Tetszés szerinti gyümölccsel elkészíthető finomság.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére