Főoldal / Levesek / Tejfölös babgulyás sült sertésoldalassal

Tejfölös babgulyás sült sertésoldalassal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös babgulyás sült sertésoldalassal

Tejfölös babgulyás sült sertésoldalassal

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertésoldalas
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 25 dkg tarkabab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1/2 zeller
  • 2 db nagy újkrumpli
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 2 db paradicsom
  • zellerlevél
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika 
  • kömény
  • liszt 
  • csípős paprikasűrítmény
  • gulyáskrém
  • olaj
  • 2 dl tejföl
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A babot egy éjszakára beáztatom.

A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.

A sertésoldalast kevés olajon megsütöm, majd félreteszem.

Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítom a hagymával, majd ráteszem az aprított fokhagymát, a zöldségeket, és a babot, majd felöntöm vízzel, fűszerezem, teszek bele csípős paprikasűrítményt és gulyáskrémet.

Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, és az oldalast.

Amikor minden megfőtt, lisztes tejföllel behabarom.

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá tejfölt, szórok rá pirospaprikát, s díszítem csípős hegyes zöldpaprikával, zellerlevéllell.

Fehér kenyérrel fogyasztom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére