Tejfölös babgulyás sült sertésoldalassal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A babot egy éjszakára beáztatom.
A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.
A sertésoldalast kevés olajon megsütöm, majd félreteszem.
Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítom a hagymával, majd ráteszem az aprított fokhagymát, a zöldségeket, és a babot, majd felöntöm vízzel, fűszerezem, teszek bele csípős paprikasűrítményt és gulyáskrémet.
Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, és az oldalast.
Amikor minden megfőtt, lisztes tejföllel behabarom.
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá tejfölt, szórok rá pirospaprikát, s díszítem csípős hegyes zöldpaprikával, zellerlevéllell.
Fehér kenyérrel fogyasztom.