Főoldal / Desszertek / Tejfölös-cseresznyés piskóta

Tejfölös-cseresznyés piskóta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös-cseresznyés piskóta

Tejfölös-cseresznyés piskóta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 3 dl 20%-os tejföl
  • 1 közepes citrom reszelt héja és leve
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

A tetejére:

  • kb. 80 dkg ropogós cseresznye
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cseresznyét ha mirelitet használunk kiolvasztjuk. Ha frisset, akkor megmossuk és kimagozzuk.

A tésztához a tojásokat kikeverjük a porcukorral, ajd sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót is, a sütőporral elkevert lisztet a végén keverjük bele.

Sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe simítjuk a tésztamasszát, majd a tetejét kirakjuk a cseresznyével.
Fahéjas kristálycukrot szitálunk rá, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt (tűpróba!) megsütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve, kockákra vágva kínáljuk.

Tejfölös-cseresznyés piskóta 4.33/5 (3 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére