Tejfölös csirkemelltorta salátával, rizzsel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirke mellett vékony csíkokra felvágjuk.
Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával és a bacon csíkokkal úgy, hogy a szalonna végei az edény peremén túl lógjanak.
A tejfölt a tojásokkal, és a liszttel összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.
Hozzákeverjük a reszelt sajt felét, majd beleforgatjuk a csirkemell darabokat. A húsos masszát a formába simítjuk.
Ráhajtjuk a szalonna csíkokat és a maradék reszelt sajttal megszórjuk.
Alufóliával letakarva 45 percig sütjük 200 fokon.
A fóliát eltávolítva tepsire borítjuk és már csak addig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz. Salátával, rizzsel, akár párolt zöldségekkel is fogyaszthatjuk.
Ezt az ételt előző nap is elkészíthetjük.
Kihűtve vékonyabb szeletekre vághatjuk, így hidegtálra is tökéletes.