Főoldal / Szárnyas Ételek / Tejfölös csirkemelltorta salátával, rizzsel

Tejfölös csirkemelltorta salátával, rizzsel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös csirkemelltorta salátával, rizzsel

Tejfölös csirkemelltorta salátával rizzsel

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 3 db tojás
  • 20 dkg trappista sajt reszelve
  • 3 ek. tejföl
  • 3.ek. liszt
  • 12 szelet bacon szalonna
  • 1 tk. ételízesítő
  • só, bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirke mellett vékony csíkokra felvágjuk.

Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával és a bacon csíkokkal úgy, hogy a szalonna végei az edény peremén túl lógjanak.

A tejfölt a tojásokkal, és a liszttel összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.
Hozzákeverjük a reszelt sajt felét, majd beleforgatjuk a csirkemell darabokat. A húsos masszát a formába simítjuk.
Ráhajtjuk a szalonna csíkokat és a maradék reszelt sajttal megszórjuk.

Alufóliával letakarva 45 percig sütjük 200 fokon.
A fóliát eltávolítva tepsire borítjuk és már csak addig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz. Salátával, rizzsel, akár párolt zöldségekkel is fogyaszthatjuk.

Ezt az ételt előző nap is elkészíthetjük.
Kihűtve vékonyabb szeletekre vághatjuk, így hidegtálra is tökéletes.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére