Főoldal / Szárnyas Ételek / Tejfölös csirkemelltorta salátával, rizzsel

Tejfölös csirkemelltorta salátával, rizzsel

Tejfölös csirkemelltorta salátával, rizzsel

Tejfölös csirkemelltorta salátával rizzsel

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 3 db tojás
  • 20 dkg trappista sajt reszelve
  • 3 ek. tejföl
  • 3.ek. liszt
  • 12 szelet bacon szalonna
  • 1 tk. ételízesítő
  • só, bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirke mellett vékony csíkokra felvágjuk.

Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával és a bacon csíkokkal úgy, hogy a szalonna végei az edény peremén túl lógjanak.

A tejfölt a tojásokkal, és a liszttel összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.
Hozzákeverjük a reszelt sajt felét, majd beleforgatjuk a csirkemell darabokat. A húsos masszát a formába simítjuk.
Ráhajtjuk a szalonna csíkokat és a maradék reszelt sajttal megszórjuk.

Alufóliával letakarva 45 percig sütjük 200 fokon.
A fóliát eltávolítva tepsire borítjuk és már csak addig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz. Salátával, rizzsel, akár párolt zöldségekkel is fogyaszthatjuk.

Ezt az ételt előző nap is elkészíthetjük.
Kihűtve vékonyabb szeletekre vághatjuk, így hidegtálra is tökéletes.

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére