Tejfölös hús burgonyakrokettel
Hozzávalók:
A burgonyakroketthez:
|
|
Elkészítés:
A hússzeleteket kevés olajon hirtelen fehéredésig sütjük.
Sózzuk, borsozzuk, majd egy tűzálló tál aljára fektetjük őket.
A tejfölt kikeverjük 3-4 gerezd zúzott fokhagymával, sóval borssal ízesítjük.
A tejfölös keveréket a hússzeletekre simítjuk. alufóliával lefedve addig sütjük míg a hús megpuhul.
Az alufóliát levesszük a tetejéről, megszórjuk reszelt sajttal és 10-15percre visszatesszük a sütőbe hogy a sajt megpiruljon a tetején.
Burgonyakrokett elkészítése:
Mossuk meg a burgonyát és sós vízben főzzük ki héjastul.
Majd 20 perc után ha már megpuhult, szedjük ki és hámozzuk meg.
Törjük át krumplinyomóval.
Ha meghűlt tegyünk hozzá 15 dkg lisztet 1 tojást sót és pici szerecsendiót.
Formázzunk nudlit belőle,majd forgassuk meg a zsemlemorzsában és forró olajban pár perc alatt süssük ki.
Itassuk le az olajat róla és langyosan tálaljuk a tejfölös hússal.