Tejfölös lencsefőzelék csülökkel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lencsét beáztatom legalább fél nappal a főzés előtt.
A csülköt lábosba teszem, és vízzel felöntöm, felteszem főni, időnként megfordítom. Kb. 50 perc elteltével villával megszúrom, ha a kellően megpuhult, elzárom.
Közben a lencsét felteszem főni, beleteszem a babérlevelet. Amikor a csülök már megfőtt, a levét a lencséhez adom, borsozom.
A hagymát és a fokhagymát fel aprítom, olajon megdinsztelem, adok hozzá lisztet, rántást készítek. Megszórom paprikával.
Amikor a lencse már puha, hozzáadom a rántást, öntök bele ecetet, és kevés tejet. Citromlével, mustárral ízesítem, összeforralom.
Tálaláskor merek a tányérba főzeléket, vágok rá a csülökből, és kanalazok rá tejfölt.