Tejfölös lencseleves virslivel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lencsét néhány órára beáztatom, majd leöntöm róla az áztató vizet.
Egy lábasban olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a karikára vágott répát, a kockázott zellert, a lecsepegtetett lencsét, és felöntöm vízzel.
Beleteszem a babérlevelet, a leveskockákat, fűszerezem, és addig főzöm, míg meg nem puhul a lencse.
Ekkor beleteszem a felkarikázott virslit, csavarok bele citromot, és öntök bele egy kevés tejet. Szórok rá 1-2 evőkanál lisztet, összekeverem, felforralom..
Tálaláskor szórok rá petrezselyem fokhagyma fűszerkeveréket, és teszek rá tejfölt, és egy szelet citromkarikát.
Petrezselyem fokhagyma fűszerkeverék hiányában friss petrezselymet is szórhatunk a tetejére.