Tejfölös paprikás pörkölt nokedlivel
Hozzávalók:
A nokedlihez:
|
|
Elkészítés:
Felhevítjük a zsírt. Rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és megfonnyasztjuk.
Teszünk hozzá fűszerpaprikát, és egyből egy kevés vizet hozzáöntünk. Pár percig pároljuk.
Hozzáadjuk a lecsót, (Nyáron friss paradicsommal és paprikával készíthetjük.) és kb. 5 percig pároljuk.
Közben apróbb kockára vágjuk a lapockát. Rápakoljuk a hagymás lecsóra. Pörköljük meg, folytonos kavargatás mellett. 20 perc múlva hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a fűszereket.
Kevés vízzel felöntve készre főzzük. (Akkor jó, ha a hús már nem rágós, hanem finom omlós.)
Egy kis tálban a tejfölt elkeverjük, majd hozzáöntjük a húshoz. Pár perc alatt összefőzzük, majd levesszük a tűzről.
Elkészítjük a nokedlit.
A tojást, a liszteket, a búzadarát és a sót elkeverjük. Hozzáadunk annyi vizet, hogy lágy masszát kapjunk.
Forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk.
Ha feljött a víz színére, hideg vizes öblítés után tálba szedjük.
Ezek után nem marad más, csak a tálalás.
Jó étvágyat!
Tipp / megjegyzés:
A köménymagot ne sajnáljuk, mert az adja meg az ízét! A többi fűszer elhagyható, de ezekkel csak pikánsabb lesz!!