Főoldal / Reggelik / Tejfölös szalonnás galette csónak

Tejfölös szalonnás galette csónak

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös szalonnás galette csónak

Tejfölös szalonnás galette csónak

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg finom liszt (teljes kiőrlésű is lehet)
  • 12 dkg vaj vagy margarin
  • 150 ml natúr joghurt

A kenéshez:

  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 15 dkg kolozsvári szalonna (vagy más húsos szalonna)
  • 250 ml tejföl
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

 

Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hideg vajat elmorzsoljuk a lisztben majd hozzáadjuk a joghurtot és összedolgozzuk a tésztát. A tésztacipót folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 20 percre. (a tészta akár előző nap is elkészíthető, becsomagolva a hűtőben eláll)

A tejfölt sóval, borssal és fokhagymával ízestjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a hagymát felszeleteljük. (lilahagymával, újhagymával és póréval is elkészíthető)

A tésztát négyfelé osztjuk, majd lisztezett deszkán oválisra kinyújtjuk. A közepét megkenjük a tejföllel a szélén 1-1,5 cm elhagyva. Megszórjuk a hagymával, majd bőven megpakoljuk szalonnával. A szélét körben visszahajtjuk, majd lekenjük a felvert tojással. A maradék tésztagombóccal is így járunk el.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Friss kaporral megszórva kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a tészta pihentetési idejét nem tartalmazza.

Tejfölös szalonnás galette csónak 4.71/5 (7 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére