Tejfölös szalonnás galette csónak
Hozzávalók:A tésztához:
A kenéshez:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A hideg vajat elmorzsoljuk a lisztben majd hozzáadjuk a joghurtot és összedolgozzuk a tésztát. A tésztacipót folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 20 percre. (a tészta akár előző nap is elkészíthető, becsomagolva a hűtőben eláll)
A tejfölt sóval, borssal és fokhagymával ízestjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a hagymát felszeleteljük. (lilahagymával, újhagymával és póréval is elkészíthető)
A tésztát négyfelé osztjuk, majd lisztezett deszkán oválisra kinyújtjuk. A közepét megkenjük a tejföllel a szélén 1-1,5 cm elhagyva. Megszórjuk a hagymával, majd bőven megpakoljuk szalonnával. A szélét körben visszahajtjuk, majd lekenjük a felvert tojással. A maradék tésztagombóccal is így járunk el.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Friss kaporral megszórva kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a tészta pihentetési idejét nem tartalmazza.