Főoldal / Desszertek / Tejfölös szedres kocka

Tejfölös szedres kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös szedres kocka

Tejfölös szedres kocka

Hozzávalók:

  • 1 nagy csomag babapiskóta
  • 4 deci tejföl
  • 4 deci tejszín
  • kb.5 deka porcukor
  • fekete szeder
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy mély edénybe lerakjuk a piskóták felét. (pl szögletes jénaiba, vagy egy szögletes kapcsos tortaformába aminek az alját folpackkal ki béleltük)

A tejszínt habbá verjük a porcukorral,egy keveset kiveszünk belőle a díszítéshez. A többi tejszínt összekeverjük a tejföllel és ízlés szerint még porcukrozzuk.

A babapiskótára rákenjük a habos krém felét, erre ismét rásorakoztatunk egy sor babapiskótát. A maradék krémbe szedret keverünk egészben és összenyomva is hogy megszínezze.

A félretett tejszínből habrózsákat nyomunk a tetejére, és egész szeder szemekkel díszítjük.

Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.

A nagy melegben nagyon jól esnek a finom savanykás ízű szeletek.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére