Tejfölös szelet erdei gyümölcsökkel
Hozzávalók:24-26 cm-es tortaformához vagy szögletes formához:
|
|
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A gyümölcsökön kívül mindent egy tálba teszünk és alaposan, csomómentesre kikeverjük.
Egy 24-26 cm-es tortaformát vagy egy szögletes formát kivajazunk, kilisztezünk. Az előkészített formába öntjük a masszát, majd betesszük a sütőbe 5 percre, hogy picit megdermedjen.
Az 5 perc letelte után rászórjuk a fagyott gyümölcsöket, majd visszatesszük a sütőbe 180 fokra további 30 percre.
Ha nagyon pirulni kezd, egy alufóliával takarjuk le a tetejét.
Akkor jó, amikor a közepe már nem folyós, de még remegős.
A tortát a formában hagyjuk lehűlni, majd a hűtőben teljesen kihűtjük. Ízlés szerint porcukorral megszórva, tejszínhabbal a tetején kínáljuk.