Tejfölös szilvás lepény II
Hozzávalók:A tésztához:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Felfuttatjuk az élesztőt egy kis langyos cukros tejben. A felfuttatott élesztőt a liszthez öntjük, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk és bedagasztjuk a tésztát. Fontos, hogy minden hozzávalónak szoba-hőmérsékletűnek kell lennie. (Ha a tojást a hűtőből vesszük ki, akkor meleg vízbe kell tenni.) Amikor a tészta szépen összeállt, akkor a kezünkkel dagasztjuk tovább, egészen addig, míg hólyagos nem lesz és leválik a tálról. Viszonylag kemény tésztát kapunk, amikor kész, letakarjuk egy konyharuhával és kelni hagyjuk.
Miután megkelt a tészta egy lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd egy nagy méretű piteformába fektetjük, melyet előtte kikenünk vajjal, de tepsiben is készíthetjük. Peremet is készítünk a tésztának, ezután egy fél órát pihenni hagyjuk.
Közben a tejfölt simára keverjük a tojásokkal, a cukorral, a vanília magjaival és a citromhéjjal, majd ráöntjük a tésztára és megpakoljuk az elfelezett szilvákkal. 200 fokra előmelegített sütőben 40- 45 perc alatt megsütjük. (Az én sütőm nagyon erős, így 10 perc után levettem a hőfokot 180 fokra.)
Kockákra /szeletekre vágva kínáljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk a tetejét porcukorral is.