Tejfölös túrós sajtos csusza sült szalonnával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzöm.
Közben egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a szalonnát. Kiveszem, majd megpörkölöm a sonkát, azt is kiveszem. Mindkettőt félreteszem.
Lereszelem a sajtot.
A főtt tésztát rászedem a serpenyőben maradt zsiradékra, sózom, borsozom, kicsit megpirítom. Ráöntöm a tejfölt, a túrót és összeforgatom.
Tálalok.
Szedek a tányérra tejfölös túrós tésztából, teszek rá sült szalonnát, szórok rá sajtot, és sült sonkával díszítem.
Tipp / megjegyzés:
Ez a hosszú név voltaképpen egy túrós csusza rokont takar. A sajt és a sonka teszi ezt a fodros nagykocka tésztát még finomabbá. Tulajdonképp azt a címet is adhattam volna, hogy sajtos túrós csusza sonkával.