Tejkaramellás shortbread keksz
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tejkaramellát lefagyasztjuk, mert nagyon nehéz frissen vágni. (Én házit használtam)
A vajat a porcukorral jó habosra kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliát. A lisztet, keményítőt és sót elvegyítjük, majd a vajas masszához keverjük. Beleforgatjuk az aprított karamellát és a csoki chipset is, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára, így könnyebb vele dolgozni.
Enyhén lisztezett felületen kb fél centisre nyújtjuk, és tetszés szerinti formával kiszaggatjuk. A kekszeket sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, helyet hagyva a közöttük, mert a sütés után nagyobbak lesznek.
175 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, és a sütőpapíron hagyjuk kihűlni, mert melegen még elég lágyak.
Omlós keksz ropogós karamellával. Igazi kalóriabomba, de irtó finom.
Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a pihentetést és a sütést nem tartalmazza.