Főoldal / Levesek / Tejszínes citromos gombaleves

Tejszínes citromos gombaleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes citromos gombaleves

Tejszínes citromos gombaleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa /gyökér/
  • 2 dl tejszín
  • 1 db citrom leve
  • zeller zöld
  • petrezselyem zöld
  • ételízesítő
  • őrölt fehér bors
  • 1 tk. pirospaprika
  • 0,5 dl étolaj

Levesbetétnek:

  • 5 dkg kis kockatészta
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A gombát és a zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük. A hagymát, apróra vágjuk.

Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a zöldségeket és a gombát. Befűszerezzük, hozzáadjuk a zöld fűszereket, pirospaprikát és 10-15 percig pároljuk.

Vizet egyenlőre ne tegyünk alá, mert a gomba levet enged. Negyed óra elteltével felöntjük a kívánt mennyiségre.

Ha a zöldségek megpuhultak, beleöntjük a kevés forró levessel elkevert tejszínt.

Ha újra felforrt, levesszük a tűzről és ízesítjük a citrom levével.

A citromot csak a végén adjuk hozzá, ha a leves a tejszínnel már felforrt, mert a citrom levétől kicsapódhat a tejszín.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére