Tejszínes citromos gombaleves
Hozzávalók:
Levesbetétnek:
|
|
Elkészítés:
A gombát és a zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük. A hagymát, apróra vágjuk.
Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a zöldségeket és a gombát. Befűszerezzük, hozzáadjuk a zöld fűszereket, pirospaprikát és 10-15 percig pároljuk.
Vizet egyenlőre ne tegyünk alá, mert a gomba levet enged. Negyed óra elteltével felöntjük a kívánt mennyiségre.
Ha a zöldségek megpuhultak, beleöntjük a kevés forró levessel elkevert tejszínt.
Ha újra felforrt, levesszük a tűzről és ízesítjük a citrom levével.
A citromot csak a végén adjuk hozzá, ha a leves a tejszínnel már felforrt, mert a citrom levétől kicsapódhat a tejszín.
Jó étvágyat kívánok hozzá!