Tejszínes gombakrémleves sajtos toast-tal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy gombát felszeletelek, a többit a hagymákkal együtt durvára felaprítom.
Egy fazékban kevés olajon felolvasztom a vajat, ráteszem a hagymát, majd a szeletelt és az aprított gombát. Ízlés szerint fűszerezem, és 5 perc dinsztelés után a szeletelt gombákat kiveszem és félreteszem, mert ezt a tálaláshoz használom majd fel.
A fazékban maradt zöldségekre ráöntöm a vizet, és belemorzsolom a leveskockát. 15 perc elteltével beleöntöm a bort és a tejszínt is. Egy botmixerrel pépesítem a levest. Beleszórom a lisztet, belevágom a chilit, jól elkeverem és összeforralom.
Közben elkészítettem a pirítóst, és még melegen megszórom reszelt sajttal.
A levest a félretett gombával, petrezselyemzölddel, és a sajtos toast kenyérrel tálalom.