Főoldal / Levesek / Tejszínes gombakrémleves sajtos toast-tal

Tejszínes gombakrémleves sajtos toast-tal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes gombakrémleves sajtos toast-tal

Tejszínes gombakrémleves sajtos toast-tal

Hozzávalók:

  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili (elhagyható)
  • 5 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • 1 tk olívaolaj
  • 3 ek vaj
  • 1 dl tejszín (főző)
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 9 dl víz
  • 1 ek liszt.
  • 3 szelet toast
  • 2 dkg trappista
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy gombát felszeletelek, a többit a hagymákkal együtt durvára felaprítom.

Egy fazékban kevés olajon felolvasztom a vajat, ráteszem a hagymát, majd a szeletelt és az aprított gombát. Ízlés szerint fűszerezem, és 5 perc dinsztelés után a szeletelt gombákat kiveszem és félreteszem, mert ezt a tálaláshoz használom majd fel.

A fazékban maradt zöldségekre ráöntöm a vizet, és belemorzsolom a leveskockát. 15 perc elteltével beleöntöm a bort és a tejszínt is. Egy botmixerrel pépesítem a levest. Beleszórom a lisztet, belevágom a chilit, jól elkeverem és összeforralom.

Közben elkészítettem a pirítóst, és még melegen megszórom reszelt sajttal.

A levest a félretett gombával, petrezselyemzölddel, és a sajtos toast kenyérrel tálalom.

 

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére