Tejszínes gyümölcsrizs őzgerincben
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tejet a sóval felforraljuk, beleöntjük a megmosott, lecsepegtetett rizst, és puhára főzzük. Az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk.
Mikor kész lefedjük, hogy teljesen magába szívja a maradék folyadékot, majd hagyjuk hűlni.
Később belekeverjük a porcukrot.
Az ananászt leszűrjük. Kibélelünk egy őzgerinc formát sütőpapírral.
A tejszínt kemény habbá verjük és össze keverjük a rizzsel.
A rizs felét bele öntjük az őzgerinc formába, rászórjuk a ananászt. (a tetejére hagyjunk belőle díszítésnek)
Majd befedjük a maradék rizzsel, és hűtőben dermesztjük 4 órát.
Tányérra kiborítjuk és lehúzzuk róla a papírt. Átlósan kirakjuk ananásszal, az oldalát megkenjük lekvárral.
A torta zselét az ananász lével elkészítjük a rajta levő utasítások szerint, és bevonjuk vele a desszertünket.
Hűtőben 2 órát dermesztjük.