Főoldal / Desszertek / Tejszínes kekszes palacsinta tejszínes diós mártással

Tejszínes kekszes palacsinta tejszínes diós mártással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes kekszes palacsinta tejszínes diós mártással

Tejszínes kekszes palacsinta tejszínes diós mártással

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só
  • 3/4 dl olaj
  • 1 tk. cukor

A töltelékhez:

  • 1 kis dobozos hulala tejszín
  • bármilyen töltött keksz (akár oreó is, ízlés szerint)

A diós öntethez:

  • 20 dkg darált dió
  • 3 dl főző tejszín
  • 4 kanál porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót, és a szódavizet keverőtálba tesszük. Simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Forró serpenyőben, pici olajon kisütjük a palacsintákat.

Elég az első palacsinta előtt kiolajozni a serpenyőt, a következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!

A hulala tejszínt kemény habbá verjük. A  kekszet összetörjük és a tejszínbe keverjük.
Minden palacsintát megtöltünk a krémmel, és összehajtjuk a palacsintánkat.

A főző tejszínt, a diót és a porcukrot összekeverjük. Tűzön pár perc alatt összefőzzük.

A palacsintákat a diós öntettel meglocsolva kínáljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére