Tejszínes kekszes palacsinta tejszínes diós mártással
Hozzávalók:A palacsintához:
A töltelékhez:
A diós öntethez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót, és a szódavizet keverőtálba tesszük. Simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Forró serpenyőben, pici olajon kisütjük a palacsintákat.
Elég az első palacsinta előtt kiolajozni a serpenyőt, a következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!
A hulala tejszínt kemény habbá verjük. A kekszet összetörjük és a tejszínbe keverjük.
Minden palacsintát megtöltünk a krémmel, és összehajtjuk a palacsintánkat.
A főző tejszínt, a diót és a porcukrot összekeverjük. Tűzön pár perc alatt összefőzzük.
A palacsintákat a diós öntettel meglocsolva kínáljuk.