Tejszínes kókuszos sütemény
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Elkészítés: (Tepsi mérete: 20×36 cm)
Tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A sárgáját a porcukorral habosra kikeverjük.
A fehérjét felverjük kemény habbá. Sütőporral kevert lisztet beleszitáljuk a cukros-tojássárgába és jól összekeverjük, majd a kemény habot óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Kivesszük a massza negyed részét és belekeverjük a kakaóport.
Mindkét tészta masszát (1 kakaós, 1 sárga) külön-külön megsütjük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Ha kihűlt a sárga tészta vízszintesen ketté vágjuk.
A tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű pudingot főzünk.
A tejszínt kemény habbá felverjük és a már teljesen KIHŰLT pudinggal gépi habverővel kikeverjük. Végül fakanállal belekeverjük a kókuszreszeléket.
A krémet elfelezzük. Először az egyik sárga tésztát kenjük meg a krém felével, majd rá tesszük a kakaós tésztát, és rákenjük a maradék krémet, és befedjük a másik sárga tésztával.
Tetejére rácsurgatjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládét és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Legalább 2 órára betesszük a hűtőbe pihenni, majd tálalás előtt tetszés szerinti egyforma szeletekre felvágjuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/