Főoldal / Desszertek / Tejszínes tiramisu

Tejszínes tiramisu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes tiramisu

Tejszínes tiramisu

Hozzávalók:

  • 1 nagy csomag babapiskóta
  • 4 adag friss fekete kávé
  • 1 üveg rumaroma
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 18 dkg fehér csokoládé
  • 3 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 3 dl cukrászhab (vagy habtejszín)
  • kakaópor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Megfőzzük a pudingot a 3 dl tejjel. Gőz felett megolvasztjuk a fehér csokit, hagyjuk langyosra hűlni. A tejszínhabot felverjük, majd belekeverjük a mascarponét, a cukrot, a kihűlt pudingot és az olvasztott  fehér csokit.

A kávéba beleöntjük a rumaromát és ebbe mártogatjuk bele a babpiskótákat. Egy nagy tál aljába sorba tesszük a beáztatott piskótákat, majd leöntjük a krém felével, újabb piskóta réteget teszünk rá, és befedjük a maradék krémmel. A tetejét meghintjük kakaóporral és egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére