Főoldal / Levesek / Tejszínes zellerkrémleves

Tejszínes zellerkrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes zellerkrémleves

Tejszínes zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb zellergumó
  • 2 db burgonya
  • 1 db leveskocka (tyúkhús)
  • 200 ml főzőtejszín (Milli)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • ételízesítő (ízlés szerint)

Levesbetétnek:

  • levesgyöngy
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zellert és a burgonyát megpucoljuk, megmossuk majd kockákra felvágjuk. Kisebb fazékba tesszük és bb. 1,5 l vízzel felöntjük, majd sózzuk és beletesszük a leveskockát. Addig főzzük, míg a zeller megpuhul.

Mikor a zeller megpuhult botmixerrel összeturmixoljuk és hozzá adjuk a főzőtejszínt, Ízlés szerint fűszerezzük őrölt borssal és az ételízesítővel. Végül pár perc alatt összeforraljuk az egészet.

Melegen, levesgyönggyel tálaljuk.

Tejszínes zellerkrémleves 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére