Főoldal / Desszertek / Téli varázs

Téli varázs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Téli varázs

Téli varázs

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • fél csomag sütőpör
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 kanál cukor
  • 4 db alma
  • kevés fahéj
  • 3 kanál méz
  • 2 kanál vaj
  • 7 kanál liszt
  • kevés tejszín

A tetejére:

  • 1 kis dobozos hulala tejszín
  • 2 kiskanál fahéj
  • zselatin
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat kikeverjük a puha vajjal.

A lisztet elkeverjük a fahéjjal és a sütőporral. Hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, végül a tojásos keveréket, és alaposan elkeverjük.

A masszát egy kivajazott tepsibe öntjük.

Az almát meghámozzuk,apró kockára vágjuk. A mézet egy lábosban karamellizáljuk, felöntjük kevés tejszínnel, majd alaposan megforgatjuk benne az alma kockákat.

A karamellszószos almákat eloszlatjuk a tepsiben lévő tészta tetején úgy, hogy mindenhova jusson belőle.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

A hulala tejszínt kemény habbá verjük.Hozzá adjuk a fahéjat, és a kevés vízben feloldott zselatint, és a hűtőbe tesszük dermedni.
A fahéjas krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, majd ízlés szerint fahéjjal megszórjuk a tetejét.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére