Téli varázs
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat kikeverjük a puha vajjal.
A lisztet elkeverjük a fahéjjal és a sütőporral. Hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, végül a tojásos keveréket, és alaposan elkeverjük.
A masszát egy kivajazott tepsibe öntjük.
Az almát meghámozzuk,apró kockára vágjuk. A mézet egy lábosban karamellizáljuk, felöntjük kevés tejszínnel, majd alaposan megforgatjuk benne az alma kockákat.
A karamellszószos almákat eloszlatjuk a tepsiben lévő tészta tetején úgy, hogy mindenhova jusson belőle.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A hulala tejszínt kemény habbá verjük.Hozzá adjuk a fahéjat, és a kevés vízben feloldott zselatint, és a hűtőbe tesszük dermedni.
A fahéjas krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, majd ízlés szerint fahéjjal megszórjuk a tetejét.