Teljes kiőrlésű linzer
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a sót, a fruktózt, a szódabikarbónát, a citrom héját, majd belemorzsoljuk a margarint.
A tojást a kefirrel elkeverjük, és ezzel összegyúrjuk a tésztát. Folpackba csomagolva 1 órát a hűtőben pihentetjük.
Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságra kinyújtjuk(tényleg nagyon vékonyra kell mert sülés közben megvastagszik) Tetszés szerinti 4-5 cm átmérőjű linzerszaggatóval kiszaggatjuk. Egyforma darabszámú telit és lyukacsosat készítünk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.
180 C° -ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Nem szabad megégetni!
Hagyjuk kihűlni, majd a lyukacsosakat lekenjük tojásfehérjével vagy olvasztott csokival, darált dióba mártjuk, és hagyjuk megszáradni.
Ha megszáradt, egy telit és egy lyukasat lekvárral összeragasztunk.
Pléhdobozban sokáig eláll.