Temesvári sertéstokány
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.
Ha friss zöldbabunk van azt is 2-3 centisre daraboljuk.
A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, rászórjuk a köményt. Egy-két percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és kb. 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk.
Kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Beletesszük a babot és rászórjuk a pirospaprikát.
Ha konzerv babunk van azt csak akkor tegyük bele ha a hús már puha.
Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről.
Párolt rizst ,galuskát vagy főtt tésztát adhatunk mellé köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!