Tepertős-sajtos pogácsa
Hozzávalók:
A hajtogatáshoz:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tejfölt egy kicsit felmelegítjük, de éppen csak langyosra. Belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük benne, hogy ne maradjanak darabok.
A tejfölös-élesztős keveréket a liszthez adjuk, majd a többi hozzávalóval és a tepertővel együtt a dagasztógép segítségével lágy, rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és vékony, téglalap alakúra kinyújtjuk. Lekenjük az olvasztott zsírfelével, megszórjuk a reszelt sajttal és dupla ráhajtással összehajtogatjuk.
30 perc pihenés következik, majd megismételjük a nyújtást, kenést, sajttal megszórást és a hajtogatást.
30 percet pihentetjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük tojással, és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt szép pirosra megsütjük.