Tepsiben sült rántott hús
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kicsontozott tarját megmossuk és felszeleteljük. Sózzuk és a szokásos módon bepanírozzuk. (liszt-tojás, zsemlemorzsa)
A bepanírozott hússzeleteket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és a felületüket megkenjük olajjal.
180-200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Félidőben 1x megfordítjuk.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon szeretem így sütni a húsokat! Sokkal puhább és ízletesebb. Az egész tepsinyi egyszerre sül meg, így több embernek is forrón tudom tálalni. Nem beszélve arról, hogy nincs olajszaga a konyhának és nekem sem, míg sül, addig mást is elkészíthetek. És ami még nagyon fontos szempont, hogy egészségesebb így fogyasztani. Csak annyi olajra van szükség amivel a tetejét lekened, mert a saját zsírjában sül meg.