Főoldal / Egytálételek / Tepsis brassói

Tepsis brassói

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tepsis brassói

Tepsis brassói

Hozzávalók:

  • 1,6 kg augusztusi burgonya (nem új, de nem is öreg még)
  • 20 dkg húsos, füstölt, házi császárszalonna 
  • 30-40 dkg tarja csont nélkül
  • kb. 20 cm lecsókolbász (el is maradhat)
  • 2 nagy fej vöröshagyma (lehet lila is)
  • 2 db paprika (piros, zöld)
  • fokhagyma, só, bors, majoránna
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Kb. 3×3 centiméteres  kockákra vágjuk a burgonyát, és a hagymát. A húst és a szalonnát kisujjnyi darabokra szeleteljük. A kolbászt hosszában elfelezzük majd felszeleteljük. A paprikák magházát eltávolítjuk, majd csíkokra vágjuk.

A szalonnát megpirítjuk és a tepsibe tesszük amiben sütni fogjuk az ételt. A visszamaradó zsíron a szeletelt húst fűszerezés nélkül 10 percig magas fokon sütjük, többször megkeverve, hogy szépen megpiruljon. Beledobjuk a kolbászt, a paprikát pár perc alatt átsütjük, majd ez is mehet a tepsibe.

Beleöntjük a kockázott burgonyát, megszórjuk a fűszerekkel és a sóval, jól átkeverjük. hogy az alapanyagok elkeveredjenek. Alufóliával lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

Savanyúsággal kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ha tányérra szedem teszek rá
1. apró kockára vágott savanyú uborkát és reszelt sajtot.
vagy
2. apró kockára vágott ananász befőttet.

Tepsis brassói 5.00/5 (2 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére