Tepsis csirkecomb steak burgonyával
Hozzávalók:
A steak burgonyához:
|
|
Elkészítés:
A csirkecombokat besózzuk, meghintjük a fűszer sóval és őrölt borssal. A vöröshagymát karikára, a fokhagymát szeletekre vágjuk.
A tepsit vékonyan kikenjük olajjal (de használhatunk zsírt is helyette), beletesszük a fűszerezett csirkecombokat, majd a tetejére halmozzuk a szeletelt hagymát/fokhagymát, és a kockákra vágott füstölt szalonnát. (készíthetjük sütőzacskóban is, ebben az esetben ha a hús megpuhult felvágjuk a zacskót és pirosra sütjük)
A tepsit alufóliával letakarjuk, és 180°C–os sütőben kb. 1 órát sütjük. Megnézzük megpuhult-e a hús, ha igen, levesszük a fóliát és a combokat, pirosra sütjük.
Köretnek steak burgonya készült mellé:
A krumplit megsikáljuk, majd héjastól kuktában 5 perc alatt megfőzzük.
Mikor kihűlt, cikkekre vágjuk, és egy sütőpapírral leterített tepsibe tesszük.
Az olajjal kikeverjük a fűszerkeveréket és a sót, majd a krumpli cikkeket megkenjük vele. Nagyon forró sütőben pirosra ropogósra sütjük. (akinek van grill funkciója azon süsse)