Főoldal / Egytálételek / Tepsis karfiol csülökkel és kolbásszal – paleo

Tepsis karfiol csülökkel és kolbásszal – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tepsis karfiol csülökkel és kolbásszal – paleo

Tepsis karfiol csülökkel és kolbásszal - paleo

Hozzávalók:

  • 2 fej karfiol
  • 2 nagyobb vöröshagyma vagy lila hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek. olvasztott zsír
  • só, bors
  • 1 ek. szárított majoranna
  • 1 tk. őrölt köménymag
  • 1 db füstölt csülök előfőzve
  • 30 dkg grillkolbász vagy sütnivaló kolbász (glutén-, tej- és adalékmentes)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csülköt megfőzzük. (Akár pár nappal előre is megfőzheted, én kuktát használtam) Kicsontozzuk, és apró darabokra vágjuk. A kolbászt szintén kisebb darabokra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük, kisebb darabokra vágjuk és sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel.

A hagymákat megpucoljuk, nagyobb gerezdekre vágjuk és a karfiolhoz adjuk. Majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát is, meglocsoljuk olvasztott zsírral és összeforgatjuk. Tepsibe terítjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb fél órát sütjük. Közben egyszer kétszer keverjük át.

Ki vesszük, rászórjuk a csülök és a kolbászdarabokat majd 20-25 percre visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.

Salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.

Mentés

Mentés

Tepsis karfiol csülökkel és kolbásszal – paleo 5.00/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére