Tepsis karfiol csülökkel és kolbásszal – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csülköt megfőzzük. (Akár pár nappal előre is megfőzheted, én kuktát használtam) Kicsontozzuk, és apró darabokra vágjuk. A kolbászt szintén kisebb darabokra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük, kisebb darabokra vágjuk és sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel.
A hagymákat megpucoljuk, nagyobb gerezdekre vágjuk és a karfiolhoz adjuk. Majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát is, meglocsoljuk olvasztott zsírral és összeforgatjuk. Tepsibe terítjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb fél órát sütjük. Közben egyszer kétszer keverjük át.
Ki vesszük, rászórjuk a csülök és a kolbászdarabokat majd 20-25 percre visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.
Salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.