Főoldal / Desszertek / Tepsis raffaelló

Tepsis raffaelló

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tepsis raffaelló

Tepsis raffaelló

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás fehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 6 tojás sárgája
  • fél l tej
  • 20 dkg cukor
  • egy csomag vanília ízű főzős pudingpor
  • 20 dkg vaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet+sütőport, kókuszreszeléket.

Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lángon sütjük kb 10 percig.

A krémhez a pudingport és a tojások sárgáját kikeverjük egy kevés tejjel, majd felöntjük a maradékkal és közepes lángon állandó keverés mellett besűrítjük.

Ha kihűlt hozzákeverjük a vajat.

A krémet a kihűlt tésztára kenjük, a tetejét kókuszreszelékkel szórjuk meg.

Tipp / megjegyzés:
Sütőpor nem árt ha van benne!!!

Tepsis raffaelló 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére