Tepsis tészta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon a csíkokra vágott baconnel együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a fűszereket, a sót, rászórjuk a pirospaprikát, és hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot is. szükség szerint egy kevés vizet is adjunk hozzá. Fedő alatt 20 percig pároljuk.
Közben enyhén sós vízben feltesszük a tésztát főzni, de nem főzzük teljesen puhára. Így elég vizet szív magába, és nem szívja majd fel az összes szószt, ezáltal szaftos marad majd az étel. Az előfőzött tésztát leszűrjük.
A sűrített paradicsomot 2dl vízzel felhígítjuk, majd egy 1ek cukorral és a zeller zölddel feltesszük főni. Közben kóstoljuk meg, és ízlés szerint sóval vagy cukorral ízesítsük. Mikor már jó meleg, kihalásszuk belőle a zeller zöldet, és a paradicsomos szószt a húsos raguhoz öntjük. Egyet forralunk rajta, majd összekeverjük a tésztával.
Hőálló edénybe öntjük, megszórjuk reszelt sajttal. Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 30-40 percre. Az elején alufóliával lefedve sütjük,hogy a tészta puhulni tudjon, majd a fóliát levéve pirosra sütjük a tetejét.