Főoldal / Egytálételek / Tepsis zebracsíkos burgonya

Tepsis zebracsíkos burgonya

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tepsis zebracsíkos burgonya

Tepsis zebracsíkos burgonya

Hozzávalók:

  • 4-5 db nagy krumpli
  • fél szál kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 db mackósajt (sonkás)
  • 10 dkg trappista sajt
  • 3 db lilahagyma
  • fokhagyma, bors, pirosarany
  • 1 fél doboz tejföl
  • olaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát feltesszük egészben héjába főlni.
A szalonnát, sajtot, kolbászt felkockázzuk.

A kihűlt burgonyát meghámozzuk, majd bevágjuk három helyen és beletesszük a mackósajtot, kolbászt, szalonnát és a hagymát, külön-külön minden vájatban. Ha szétesne a krumpli, akkor fogpiszkálóval összetűzzük.

A tejfölbe belereszeljük a trappista sajtot, bel tesszük a pirosaranyat és a borsot, majd elkeverjük.
A burgonyát tepsibe tesszük, a kivájt burgonyaforgácsokat is, és rátesszük a tejfölt.

 

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére