Tésztabatyuban sült csirke
Hozzávalók:
A fűszervajhoz:
|
|
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, vékonyan felszeleteljük és lecsepegtetjük.
A fűszervajhoz puha vajat használunk, melyhez hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát, a sót, valamint a zöld fűszereket. Jól összekeverjük, majd rövid időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle.
A négyzetek közepére helyezünk egy-egy enyhén megsózott csirkemell szeletet, a tetejére halmozunk egy kanálnyi fűszervajat, és a tésztákba csomagoljuk egy-egy batyut formázva.
A batyukat kivajazott tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.